Kategorier
nyheter / uutiset

Oleksii Karpovych


Oleksii Karpovych är en ukrainsk fotograf och kulturjournalist. Han arbetar framförallt med olika kulturella reportage och är grundare av jazzsajten Meloport. Han har också dokumenterat kriget i Ukraina genom sin utställningsserie Shattered Youth (visades också i White Box, Jakobstad).

Under residensperioden har han dokumenterat sk. elefantstigar i Jakobstad, inför seminariet om offentlig konst som SKOFF-projektet (Wava-institutet) ordnade och som Jakarte deltog i. Han har också gjort porträttfotografering med ett par av Jakartes medlemmar, och dokumenterat Jam Session vid Juke. Efter residensen i mars 2024 återvänder han till Ukraina efter närmare ett år i Finland på olika residenser.


White Box Allegro vid Novia ordnar utställning med ukrainske fotografen Oleksii Karpovych och Jakarte och Juke har understött med reseersättningar och boende. Alla föreningarnas medlemmar välkomna på vernissage på måndag 15.1 kl.18 – och förstås alla andra också!