Kategorier
nyheter / uutiset

Spotlight – Artist talk


Det har skett lite ändringar i programmet angående onsdagens artist talk, istället för Timo Konttinen presenterar Carina Ahlskog sitt konstnärskap.

Evenemanget hålls på samma tid och plats. Jakartes ateljé, onsdagen den 24.8 kl.18:00. Välkomna!


Kort biografi om Carina:

Carina Ahlskog, bildkonstnär bosatt i Nykarleby, Finland.
Ahlskog har en kandidat- och en masterexamen i bildkonst från YH Novia, Jakobstad. Ahlskog har även en bakgrund i den moderna dansen vilket innebär att hon i sitt konstnärskap jobbar i spänningsfältet som finns mellan bildkonsten och danskonsten.

Under hennes masterstudier låg fokus på att forska i hur dans och koreografi hittat sin plats i bildkonstkontexten.

Ahlskog har deltagit i olika konstprojekt både nationellt och internationellt. Hennes verk har visats i Finland, Sverige, Tyskland, Grekland, Skottland och England. Hon har även framställt ett offentligt skulpturalt konstverk till Purmo skola i Pedersöre, Finland.



Keskiviikon taiteilijakeskustelun ohjelmaan on tullut muutoksia: Timo Konttisen sijaan Carina Ahlskog esittelee teoksiaan.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan ja samassa paikassa. Jakarten studiossa keskiviikkona 24. elokuuta klo 18:00. Tervetuloa!


Carinan lyhyt elämäkerta:

Carina Ahlskog, kuvataiteilija, asuu Uudenkaarlepyyissä.
Ahlskog on suorittanut kuvataiteen kandidaatin ja maisterin tutkinnot YH Noviassa Pietarsaaressa. Ahlskogilla on myös tausta nykytanssissa, mikä tarkoittaa, että hänen taiteellisessa työskentelyssään hän toimii kuvataiteen ja tanssitaiteen välisessä jännitekentässä.

Maisteriopinnoissaan hän keskittyi tutkimaan, miten tanssi ja koreografia ovat löytäneet paikkansa kuvataiteen kontekstissa.

Ahlskog on osallistunut erilaisiin taideprojekteihin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hänen töitään on ollut esillä Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Kreikassa, Skotlannissa ja Englannissa. Hän on myös tehnyt julkisen veistotaideteoksen Purmon koululle Pedersöressä.