Kategorier
nyheter / uutiset

Aeon Lux

Foto: Alexandra Sandbäck


ARTIST’S STATEMENT:

Aeon Lux on seinäjokelainen monen median kuvataiteilija. Hänen pääasialliset taiteenmediat ovat tällä hetkellä keraaminen kuvanveisto ja performanssitaide. Luxin teoskokonaisuuksille tyypillistä on fiktiivisen tekstin, kuten tarinan, yhdistyminen visuaalisiin teoksiin.

Lux tekee taidetta tutkiakseen todellisuuden luonnetta. Muuntuneet tajunnantilat, hyper fokuksen tai ihastumisen luomat todellisuuden vääntymät kuuluvat toistuviin teemoihin hänen teoksissaan. Luxin kiinnostus scifiin näkyy teosten viitekehyksissä metafyysisinä ajatusleikkeinä, rinnakkaistodellisuuksina ja tulevaisuuden ja menneisyyden uudelleen tulkintoina. Kirjoittaminen on keskeisessä osassa hänen taiteellista työskentelyään.

Performanssitaiteessa Luxille on tyypillistä luoda performansseja, jotka käsittelevät viattoman ja epäilyttävän, pyhän ja tabun, puhtauden ja likaisuuden lyhyttä matkaa toisiinsa, liikkuvan kehon kauneutta ja rituaalisuutta. Hänelle performanssitaide on elämisen taidon opiskelua.


Länkar / Linkit:

www.aeonluxus.com
@aeonluxus

Foto: Kalle Marjamäki


Residenssitaiteilija Aeon Lux tarjoaa performanssi 22.2, klo. 18, Jakarten studiossa.

Performanssi inspiroitunut illanviettoihin liittyvistä odotuksista ja niiden toteutumattomuudesta. Kutina siitä, että tänä iltana tapahtuu jotain erityistä, osoittautuu usein vääräksi. Silti samaan aikaan se, jolla ei ole mitään odotuksia, huomaa poistuvansa jatkojen jatkoilta maailma pudonneena syliinsä. Performanssi kuvaa voimakasta tahtotilaa ja eteenpäin suuntautunutta seksuaalista energiaa, joka vuorottelee vapautuneisuuden ja frustraation välillä. Esityksessä pääosassa ovat taiteilijan keho ja tuoli.

Lasketaanko onnistuneeksi illaksi se, jos päätyy panemaan tuolia?


Performance med residenskonstnär AEON LUX, 22.2 kl. 18 i Jakartes ateljé.

Performansen är inspirerad av förväntningar relaterade till utekvällar och deras omöjlighet. Föreställningen skildrar ett starkt viljetillstånd och en framåtriktad sexuell energi som växlar mellan befrielse och frustration. Konstnärens kropp och en stol spelar huvudrollerna i föreställningen. Räknas det som en lyckad kväll om det slutar med att du knullar en stol?

Efteråt får man diskutera och ta del av Aeon Lux övriga arbete med keramik etc.


Foto: Heidi Wikström

Photo by Heidi Wikström