Kategorier
utställningar / näyttelyt

Sommargalleri / Kesägalleria


SOMMARGALLERI / KESÄGALLERIA
4.7–31.8.2023
Stadsbiblioteket, Jakobstad / Kaupunginkirjasto, Pietarsaari

Temat för Bildkonstföreningen Jakartes öppna utställning i år är ”Hem”. Oavsett om man ser på världsläget idag från sin egen trygga vrå, eller om man tvingats hitta hem i något okänt så finns det starka känslor och perspektiv att laborera med i konsten. Hitta hem, skapa hem, känna sig som hemma.

Upphängning måndag 3.7. Nedtagning torsdag 31.8. Utställningen är öppen för alla Jakartes medlemmar.


Kuvataideyhdistys Jakarten tämän vuoden avoimen näyttelyn teema on ”Koti”. Riippumatta siitä, katsotko tämän päivän maailmantilannetta omasta turvallisesta nurkastasi vai oletko joutunut etsimään kotisi jostain tuntemattomasta, taiteessa on vahvoja tunteita ja näkökulmia työskennelläksesi. Löydä koti, luo koti, tunne olosi kotoisaksi.

Rakennetaan maanantaina 3.7. Purku torstaina 31.8. Näyttely on avoin kaikille Jakartan jäsenille.


Edit: Österbottens tidning 5.7